Stanovisko Industry4UM k vyjadreniu zamestnávateľov: Jednotný postoj zamestnávateľov v oblasti rozvoja Výskumu-vývoja-inovácií v Slovenskej republike

Autor: 27. marca 2019Aktuálne, Tlačové správy

Bratislava, 27. marec 2019

Iniciatíva odborníkov z priemyslu Industry4UM víta a v plnom rozsahu podporuje opatrenia zamestnávateľských zväzov a organizácií sformulované v Jednotnom postoji zamestnávateľov v oblasti rozvoja Výskumu-vývoja-inovácií v Slovenskej republike. Súbor návrhov vníma Industry4UM ako nevyhnutný balík opatrení pre udržanie konkurencieschopnosti a ďalší rozvoj slovenského hospodárstva.

Za jedno zo zásadných opatrení považuje Industry4UM maximálnu prioritizáciu technického a prírodovedného vzdelávania v prepojení na zásadnú reformu školstva na všetkých stupňoch vzdelávania, ktorá musí byť pripravovaná v  súlade s predikovaným dopadom zavádzania trendov Industry 4.0 v jednotlivých oblastiach priemyslu a regiónoch.

Industry4UM vysoko oceňuje skutočnosť, že si zamestnávateľské organizácie sadli za jeden stôl a vyslovili zásadné požiadavky voči vláde SR jednotne, dôrazne a v podobe konkrétnych  opatrení pre rozvoj a udržateľnosť vedy, výskumu a inovácií. Členovia Industry4UM sú pripravení poskytnúť pri presadzovaní návrhov zamestnávateľov maximálnu súčinnosť.

doc. Ing. Ján Vachálek, PhD.
Zakladajúci člen iniciatívy Industry4UM